joi, 25 februarie 2010

SCRIEREA SECRETA


Decodificarea intregii scrieri a Antichitatii


   O cercetare stiintifica de mare interes si de importanta valoare, din multiple puncte de vedere, este pe cale de a se finaliza la Pitesti, in cadrul unui Cerc de studii pluridisciplinare, ce fiinteaza sub auspiciile Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania.
   Obiectivul acestei cercetari este remarcabil: de a reface intreaga cunoastere a trecutului, folosind atat datele istorice certe, cat si elemente de adevar din mitologie si cartile de cult, intr-o articulatie logica, rationala, care permite suplinirea cel putin partiala a ''izvoarelor pierdute''.
   Metoda de cercetare este una indubitabila, din moment ce se bazeaza pe un algoritm matematic de o deosebita forta euristica, prin care se poate decodifica orice scriere hieratica (in care sunt prezente, conex, litere latine si/sau grecesti, amestecate cu simboluri secrete), indiferent de spatiul geografic si timpul istoric carora apartine respectiva inscriptie.
   Iar ipoteza fundamentala pe care o degaja rezultatele de pana acum ale acestei cercetari este una coplesitoare - aparitia limbilor este consecinta unei revolutii alfabetice care a fost provocata premeditat si care a constat in codificarea (incifrarea) in patru moduri distincte a unei limbi unice, ''pulverizata'' in varii modalitati de exprimare (mnemonica, pictografica, ideografica, acrofonica), dar toate gandite fonetic si comprimate in litera. Autorii acestei ''rebotezari a lumii'' au fost getii, deci revolutia alfabetica si, prin asta, originea limbilor ar fi plasata in spatiul carpato-dunarean.
   O asemenea avalansa de noutati, a caror confirmare ar produce o veritabila revolutionare a modului nostru de a percepe si de a ne raporta la trecutul istoric foarte indepartat, nu poate fi, desigur, asimilata dintr-o data. Cum spun undeva interlocutorii nostri ''desprinderea de cunoscut presupune uriasi in gandire. Cati pot explica, chiar azi, ce inseamna e=mc2?'' 
   Revista noastra, pastrand o necesara si cuvenita distanta critica fata de admiterea acestor rezultate ca definitive si certe. le face, totusi, cunoscute in virtutea inalienabulului drept la ipoteza stiintifica pe care-l are, din principiu, orice cercetator. Respectand acest drept, respectam totodata datoria fireasca pe care specialistii, istoricii, toti cei angajati pe frontul cunoasterii stiintifice a trecutului nostru, o au in a se implica in analiza acestei ipoteze si a rezultatelor pe care le incumba, astfel incat munca cercetatorilor pitesteni sa poat fi integrata sub girul necesar al autoritatilor in materie.
   Publicam mai jos un interviu luat autorilor acestei cercetari - dr. Ilie Stanciu si prof. Tudor Diaconu. Continutul acestui interviu, care s-a sedimentat in urma unor deloc simple ''dezbateri'', pentru intelegerea reciproca a intentiilor, reprezinta, trebuie s-o spunem, doar o preliminara punere in tema cu obiectul, metoda si rezultatele partiale ale acestei cercetari, prin care speram, deci, nu sa incheiem discutia cu verdicte definitive, ci dimpotriva, sa deschidem, potrivit menirii revistei noastre, un fructuos dialog intre specialistii interesati de aceasta tematica.
   Prof. Tudor Diaconu: Noua paradigma ofera putinta conexiunii partii in intreg. Algoritmul nostru se bazeaza pe aflarea aspectului izomorf al grafiei cu litera si cifra. Pentru aceasta a trebuit sa analizam foarte temeinic toate ''alfabetele'', care, de fapt, sunt UNUL, cel protolatin, si sa stabilim baza matematica a fiecarei litere. Pictograma, ideograma, silabarul, alfabetul nu sunt forme de comunicare in evolutie, ci moduri de reprezentare a aceluiasi inteles invariant.
   In principal pe noi ne intereseaza GETII. Totul incepe de la IO. Recitirea atenta, in traducerea lui Ghica, a ceea ce a scris parintele istoriei, Herodot, deschide noi punti in cunoasterea istorica.
   Dr. Ilie Stanciu: Una din concluziile studiilor noastre este ca getii nu au fost un popor, cum se spune, ci numai casta sacerdotala IO a dacilor din neamul trac, cum se stie.
   Asa rezulta si pe inelul de la Ezerevo, descifrat de profesorul Diaconu inca din 1980, rezultatul cu totul deosebit fiind comunicat la o sesiune stiintifica de la Pitesti, in 1982. Acad. Condurachi aprecia acest inel drept principal izvor de cunoastere a limbii tracilor.
   Cunoscand filiatia: messageti - geti - getuli, casta ''acoperea'' trei continente, ceea ce justifica relatiile ''ciudate'' intre, de pilda, limba birom (vorbita in Nigeria septentrionala si comentata de Luc Bouquiau), protolatina si scrierea protosumeriana. Parerile incetatenite despre ''indo-europeana'' ar putea fi revizuite.
   Revolutia alfabetica este una, iar sursa necunoscuta se afla in spatiul carpato-danubian - fapt care explica si totodata este confirmat de descoperirile de la Tartaria, Caranovo, Gracianita, Lipinski-Vir, care stau de mai multi ani in atentia cercetatorilor din lumea intreaga. In consens cu majoritatea cercetatorilor, codul identificat de noi confirma anterioritatea, cu cel putin un mileniu fata de sumerieni, a scrierii, a primului alfabet, cel dac, de la Slon (despre care au scris Hasdeu si Bolliac), si care au aparut aici la noi, la Tartaria.
   Aici e ''capu si incepatura mosilor'', cum scria cronicarul Ureche.
   Prof. T.D.: Limba vorbita era unica, s-o numim limba dacilor, dar incifrarea ei dupa un anumit cod apartine in mod premeditat getilor, castei ce vroia sa detina si sa mentina monopolul cunoasterii.
Cele patru coduri de cult (ebraic, latin, elin, sanscrit) sunt parti, sunt cele patru sferturi ale cunoasterii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu