joi, 19 august 2010

ETNOGENEZA ROMÂNEASCĂ - UN FALS GROSOLAN

Deznaţionalizare prin... romanizare.

   Teoriile în uz privind limba şi istoria naţională sunt copii ale unor autori străini, în care interesele politice ale acestora au prioritate deplină.
În esenţă, urmăresc subminarea statului naţional unitar român. Un popor fără limbă nu are istorie, nici drepturi depline asupra teritoriului pe care-l stăpâneşte. Limba determină însăşi naţionalitatea.
   Iată cât de actuală este observaţia lui Aaron Florian, rostită în 1843 la Academia Mihăileană (''Profesiune de credinţă'', Bucureşti, 1982, p.127):
   ''Începutul ce ai este necunoscut, numele ce porţi nu este al tău, nici pământul pe care locuieşti; soarta ta aşa a fost, ca să fi tot cum eşti; leapădă-te de începutul tău, schimbă-ţi numele sau primeşte pe acesta pe care ţi-l dau eu, ridică-te şi du-te din pământul pe care-l locuieşti, că nu este al tău, şi nu mai munci în zadar, căci tu nu poţi fi mai bine decât eşti! Şi într-adevăr, toate aceste cuvinte ni s-au zis de către străini: începutul ni s-a tăgăduit, numele ni s-a prefăcut, drepturile ni s-au călcat în picioare, numai pentru că n-am avut conştiinţa naţionalităţii noastre, numai pentru că n-am avut pe ce să ne întemeiem şi să ne apărăm drepturile''.
   S-a creat axioma că latinitatea limbii noastre ar avea drept bază pierderea limbii dacilor de dragul culturii superioare a romanilor. Analfabeţii noştri şi-au uitat limba lor multimilenară fascinaţi de scandarea latinei clasice, pe care şi-ar fi însuşit-o într-un timp record, pe care nici savanţii de azi nu -ar putea egala. Neavând şcoli în care să înveţe au deprins-o oral pe genunchii soldaţilor veniţi din întregul imperiu roman, adevărat miracol - pentru ca apoi ei înşişi să devină propagandiştii codului latin, devenind populaţie romanizată, fără etnie în câteva generaţii, deci rupându-se de tot ce era cultură şi civilizaţie autohtonă, pentru ca apoi să mai uite două treimi din limba pe care o învăţaseră fulgerător, de dragul monosilabelor urlate ale migratorilor.


2 comentarii:

  1. Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
    Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
    Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
    Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
    Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
    Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
    Alătură-te echipei www.ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
    Contact: onmusique@yahoo.com
    Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

    RăspundețiȘtergere